Haber Arsivi ;

Kasev Vakfı 25 Yaşında

6/1/2011 Tarihinde sisteme eklendi.

GELECEĞE MESAJ
KASEV VAKFI 25 YAŞINDA

KASEV Öncü Kurucusu, Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kamil Çetin ORALER’in 25. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajıdır.


KASEV Vakfımızın Değerli Dostları,
Aziz Kurucularımız Ve Haleflerimiz,
KASEV’in Özverili Bağışçıları Ve Gönüllüleri,
KASEV’e Gönül Vermiş Bütün Ailemize,

Bu yıl; 14 Kasım 2011’de KASEV (Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı) 25. yılını tamamlıyor. KASEV Vakfına 25 yıldır aralıksız hizmet eden, bağışlarıyla destekleyen, gönüllü çalışmaları ile büyümesini sağlayan herkese teşekkürlerimle tebriklerimi sunuyorum.

KASEV belgesellerine, belge kitaplarına, KASEV müzesi envanterine baktığımızda, ben KASEV Vakfı Öncü Kurucusu, Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çetin ORALER olarak, vakfımızın 10. yılında 15 Kasım 1996’da KASEV Vakfı 10 yaşında başlığıyla bir mesaj yazmışım. Bugün onur ve gururla bunları okuyorum. 10. yılda özetle şöyle demişim: “Bir STK da birlikte çalışabilmek ve bir arada başarabilmek her zaman mümkün olmaz ama biz bunu KASEV’de mümkün kıldık. Umut ve iyimserliği gösteren, kendini aşmayı ve geleceği gören, ona yönelecek kişiler aranacak ve KASEV beğeniyi, gelişmeyi güzellikleri, doğrulukları, uzağı, çok uzağı görebilen, olaylara ve kişilere geniş bir pencereden bakmayı becerebilen ellerde daha da büyüyecektir. KASEV’in logosunda yer alan ve özellikle çizdiğimiz lacivert ve beyaz renkler tüm evreni kucaklayan anlamları ile geleceğe mesaj veriyorlar. Bunlar sevgiyi, güzelliği, iyiliği anlatıyorlar. KASEV Bizden hepimizden de sonra da var olacak ve ebediyen yaşayacaktır. KASEV ruhunu ve sevgisini gönlünde yaşatan bütün KASEV dostlarını kucaklıyorum, kutluyorum” diye yazmıştım.

14 Kasım 2001’de 15. yaşında yazdığım mesajda ise “Gönüllü bir yaklaşımla amatör bir ruhla profesyonelce başarılı ve örnek hizmetler yapan KASEV Vakfı ülkemizde öncü ve örnek bir STK oldu. Yüce bir duygu ile hiçbir karşılık beklemeden ülkemize, insanımıza, öğretmenlerimize gerçekten onurlu hizmet sunan bir avuç KASEV gönüllü kurucusu ve onlara katılanla yoktan var edilen vakfımızı 15. yılına ulaştırdık. Ne mutlu böyle gönüllü hizmet verebilen karşılık beklemeyen ülkesini seven, insanına destek olan, yaşlısı için emeğini veren, zamanını bilgi ile deneyimlerini böylesine gönüllü bir çalışmada ortaya koyma, gayret, beceri ve cesaretini gösterebilenlere. KASEV’liler; insana hizmette “ben” değil, “biz” varız diyen, beraberliğin görünmeyen büyüklüğünde birlikte ileri doğru çağlar aşacak atılımcı yapısında saklı olan özellikleri ile pek çok başarıyı gerçekleştirdik. İşte KASEV budur. Hep böyle gelişecektir. Bunu herkes böyle bilmeli ve içine sindirerek çok iyi anlamalıdır. 21. yy. için şimdiden projelerle geleceğe hazırız. Başarıyı sonsuzluğa taşıyan bu çalışmalar hep sürecektir” diyorum.

14 Kasım 2006’da da yani KASEV Vakfının 20 yaşında ise yazdığım mesajda “KASEV Vakfımız bugün iftiharla söylemek ve sizlerle de sevinerek paylaşmak isterim ki ülkemizde öncü ve önder bir noktaya yükselmiştir. Doğaldır ki sadece ulusal değil uluslar arası düzeyde de KASEV’i hak ettiği çizgiye getirmiş bulunuyoruz. Zamanını seve seve KASEV’e verebilen bir avuç dostumuzun bir arada uyumlu, ahenkli birlikte çalışabilme yeteneğine ulaşmış kişilerin ortak çalışması bu başarıda etken olmuştur. KASEV’in bir nolu öncü kurucusu, fikir, felsefe, temel yapısının şekillendirilmesine, gelişmesine, stratejilerine, projelerine, dününe, bugününe, geleceğine yaşamını seve seve adamış biri olarak ben; KASEV’e emeği ve hayrı geçmiş herkese, benimle birlikte KASEV için özverili, fedakarlıkla Allah rızası için çalışan bütün dostlarıma gönülden minnet duygularımı sunuyorum.

Geçen süre içinde aramızdan ayrılmış, vefat etmiş olan bütün kurucu, halef, gönüllü ve bağışçılarımızı rahmetle minnetle, özlemle, sevgiyle anıyor, hatıralarını hep yaşatıyoruz. Onlarda süregelen bu hayır işinde bizimle hep beraberler. KASEV’in bu gelişimi, büyüklüğü; yönetim kurullarında, denetim kurullarında yıllardır görev yapan yürekleri bu ülkeye hizmetle dolu sevgili dostların; özverili, fedakar, çalışmaları ile kurumlaştırmaya özen gösterdiğimiz vakfımızda, büyük çabayla ortaya çıkan huzurevimizde uyguladığımız; şeffaflık, denetime açıklık, hesap verebilirlik, dürüstlük içinde kurallara tam ve eksiksiz olarak uyulması sonucu oluşturulmuştur. Dilerim ki gelecekte de KASEV yönetiminde bizim gösterdiğimiz titizlik, dikkat ve duyarlılığı gösterebilecek kişiler görev alırlar. Mutlaka almalıdırlar. Bunu şimdiden istiyor ve diliyorum. Sanırım istemekte de haklıyım”.

Yukarıda anlattıklarım son 25 yılda KASEV için gönüllü olarak yaptığımız bütün başarılı çalışmaların özeti gibidir. Size hitap etmekle çok mutluyum. Gönlümüz hizmet aşkıyla dolu bütün azmimizle ülkemizde bugün büyük başarılılarıyla iftihar ettiğimiz KASEV’i ortaya çıkarabilmiş ve yüceltebilmişiz. Toplumla iç içe geniş bir etkileşim içinde, ülkedeki ve dünyadaki değişim ve gelişimi, değişen ihtiyaçları gittikçe hızlanan rekabeti sağlam ve öz denetimli yönetim esasına uygun yeni alanlarda geleceğe dönük pek çok proje ile inavosyonlar yaratarak, hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.

KASEV’in temel amaçlarını, işlevlerini farklı proje ve geliştirici modellerle ortaya koymak için daha fazla çalışmamız, daha hızlı, kararlı, isabetli çalışmalarla hizmetlerimizi sürdürmeliyiz. Bugün KASEV’in 25. yılını gördük. Bugünün mutluluğunu ruhumda yaşatıyorum. Bana büyük bir haz veriyor. Ne mutlu ki bu ülke için bu ülkenin insanları için doğru ve başarılı işler yapmışız.

Bugün yaşamına devam eden KASEV’lilere yüce Allah’tan nice yıllarda hep beraber sağlık ve esenlikler diliyorum. Yukarıda da andığım gibi rahmetli olanları da bir kere daha özlem ve rahmetle anıyorum. Onlar bize bu 25. Yılda aramızda olmasalar da diğer alemden bakarak gülümsüyorlar. Bunu hissediyorum. KASEV’in 25. Yılında geçmişten geleceğe selam ve sevgilerle bütün güzel duyguları sizinle paylaşıyorum.

KASEV’e nice başarılı yıllarda güzellikler diliyorum. KASEV’e 50. yıllarda, 100. yıllarda bugünden sevgi ve başarı dileklerimi sunuyorum. Ne mutlu KASEV’liyim diyene diyorum. Hepinizin gözlerinizden öpüyor, sevgiyle kucaklıyorum.
Saygılarımla.


KASEV Yönetim Kurulu Başkanı
Kamil Çetin ORALER